9. ledna 2013

Malé velké tajemství 1

"Grissome!" Gil se otočil. Slyšet hned na začátku směny jeho hlas nebylo zrovna dvakrát povzbudivé.
"Ano, Conrade?"
"Můžeš na chvíli?" z Ecklieho výrazu se nedalo nic vyčíst, tak se Grissom odevzdaně vydal do jeho kanceláře.
"Dostanete do týmu posilu."
"Nevím o tom, že bychom někoho potřebovali."
"Ale často se stává, že nestačíte. A tahle má tříletou praxi, nebudeš jí muset učit. Může rovnou do terénu, její výsledky ji k tomu předurčují. Kvalifikaci a praxi získala v Minnesotě. A vůbec, tady máš její materiály."
Ani se do nich nepodíval.
"Jak to, že když má praxi z Minnesoty, objeví se ve Vegas?"
"Přistěhovala se sem a sháněla místo na kriminálce. Tak jsem jí ho nabídl. Mladá, perspektivní, nenechám ji přece těm supům v jiných městech."
Vypadalo to, že smlouvat s ním nemá cenu. Byl s tím hotový.
"Jo, a dnes by měla přijít."
"Už?!" byl čím dál naštvanější. Přesně pro tohle Ecklieho nesnášel. Býval to dobrý kriminalista. Jeden z nejlepších, ale od té doby, co povýšil, manipuloval s JEHO týmem, jak se mu zachtělo. Naštvaný vyšel z jeho kanceláře a srazil se se Sarou.

"Au … promiň, neviděl jsem tě."
"Nic se nestalo, Grissome," a šla dál. Ani se na něj nepodívala.
Od té doby, co se rozešli - ošklivě rozešli, to šlo z kopce. Ona ho absolutně přehlížela, mluvila s ním jen v krajní nutnosti, flirtovala s Gregem, i když věděla, že to efekt mít nebude - na ni on žárlit nebude. Netušila ovšem, že efekt to má. I když trochu opačný. A pořád mu dávala najevo, jak je jí kvůli němu mizerně. On oproti tomu věděl, že nemůže nic dělat. Hodně jí ublížil, nebylo lehké to přiznat. Musel jí to ale říct. Už dávno bylo pozdě a čím dál tím horší to mělo důsledky. Ona ho milovala, asi pořád miluje, ale on není schopen její city opětovat. Dřív možná, ale to bylo spíš proto, aby sám sobě nalhával, že to jde. Několikrát si pokoušel nalhávat že to jde. Z počátku to možná šlo, ale teď už ví, že ne.
V uších mu pořád zněla ta její poslední věta: Tak ty sis se mnou vlastně jenom hrál … nenávidím tě, Gile!

"Gile? … Gile Grissome?" ozvalo se za ním. Ten hlas mu byl povědomý, i když už ho dlouho neslyšel. Pomalu se otočil.
"Suzanne? Jsi to opravdu ty?"
Přiběhla k němu a objala ho.
"Jak dlouho už to je?" zeptal se a prohlížel si tu mladou brunetku s modrýma očima, posazenýma do milého oválného obličeje.
"Ale co ty tady vůbec … ty jsi ta nová posila?" zeptal se.
"Jestli myslíš posila do "skvělého týmu Gila Grissoma" jak prezentoval ten … Ecklie? Tak to jsem já."
Oba byli šťastní, že se opět po takové době setkali. Gil zavedl Suzanne k sobě do kanceláře. Na konci chodby stála naprosto konsternovaná Sara s překvapeným Warrickem.

To si s ní hrál i tehdy, když jí říkal důvod jejich rozchodu? Pořád Gila milovala. Chtěla, aby ji zase objal, políbil, ale věděla, že už to není možné. Rozhodně ne po tom, co řekl. Potom, co udělal. A teď se tu objeví ta neznámá krasotinka a vypadá to jen na další hru. Copak už mu vůbec nemůže důvěřovat? Copak si tohle vymyslel?
Warrick ji odvedl do odpočinkové místnosti. Sedla si a schovala hlavu do dlaní. Nevěděl, co říct, tak tam jen tak seděli, dokud dovnitř nevtrhl Greg. Mladý, excentrický čerstvý kriminalista s typickým vrabčím hnízdem na hlavě a malým velkým tajemstvím, o kterém nikdo nevěděl.
"Už jste viděli tu novou? Grissom jí zrovna ukazoval laborku, ale prý bude jezdit do terénu. Teda řeknu vám, jak se k sobě mají … škoda," uklouzlo mu.
"Novou?" zeptal se Warrick, vytáhlý afroameričan s umíněným, ale nikoliv nelaskavým pohledem. Greg jen pokrčil rameny a přikývl.
Za chvilku přišla i štíhlá blondýnka Catherine a zamířila do ledničky pro něco k pití, zatímco Nickova atletická postava stále vyplňovala prostor dveří.

Než se stačil zeptat co se stalo, ozvalo se za ním:
"Dovolíš?"
Udělal pár kroků stranou a dovnitř vešli Gil se Suzanne.
"Takže týme, tohle je naše nová kolegyně Suzanne Nicholsová. Má tříletou praxi jako forenzní kriminalistka z Minnesoty a bude s námi jezdit do terénu. Její specializací je balistika."
"Máme přece Bobbyho," ozvala se Sara. V poslední době dělala, že je jí jedno, co si o ní Grissom myslí.
"Bobby není kriminalista. Je v laboratoři," Gil si uvědomil, že Sara žárlí. Ale nechápal to.
"Vím, že jsme novou posilu předem nečekali, ale jsem si jistý, že pomoc uvítáme."
"Ehm … já jsem Catherine Willowsová, Grissomova zástupkyně."
"Greg Sanders."
"Nick Stokes. Ahoj. Tohle je Sara Sidleová," dodala, když sama se k představení neměla.
"Warrick Brown. Vítej u nás."
"A ještě něco, budeme si tykat. Všichni si tykáme, je to praktičtější," dodala Cath.
"Fajn, jsem ráda, že vás poznávám."

Do místnosti vešel Brass. Detektiv z oddělení vražd.
"Jime, to je nová členka týmu, Suzanne Nicholsová."
"Nicholsová?" podívala se na Gila. O téhle kapitole jeho života věděl. "Kapitán Brass, oddělení vražd. Těší mě. No, nerad vás tu ruším, ale je tu případ. Vražda dvou mladíků v Hendersonu. A o kousek dál byla nalezena mrtvá dívka."

Žádné komentáře:

Okomentovat