31. března 2013

Štít a sex (2012)

Měla to být naprosto rutinní a obvyklá akce S.H.I.E.L.D.u. Tentokrát co se zbraní týče.
Agenti Burton a Taylorová odletěli do Budapešti, kde se měli setkat s prodejcem. Burton měl hrát sám překupníka a Taylorová jeho mladou hloupou milenku. On se k tomu oblékl tak, jak obvykle obchodníci se zbraněmi chodí, ne příliš nápadně a ne příliš chudě. Taylorová se objevila v minišatech s velkým výstřihem a černočervené barvě. Zavěšená do Burtona hrála dokonale svou roli jeho oddané děvky.

Oba se ve zbraních vyznají. V tomhle ohledu problém nebyl. Ani v penězích nebo v pocitu důvěryhodnosti, který kolem sebe vytvářeli. Byli to zkušení agenti a hlavně Burton, který měl největší část role na sobě, udělal vše, jak měl. Jenže se přeci jen něco pokazilo.

Možná někdo jiný vyčmuchal, co jsou doopravdy zač, možná se objevil zrádce. A nebo se někomu zazdáli příliš podezřelí. Nebyl čas zjišťovat, co přesně je špatně, a co přesně se prodejce a jeho lidé dozvěděli, nebo co si myslí. Všude kolem byla spousta zbraní a spousta lidí, co s nimi umí zacházet. A oni byli jen dva. Dva agenti, dvě pistole, několik nábojů. A museli se dostat ven.

Vyrojile se až příliš dalších překupníků, co se rozhodli chránit svého kumpána a Taylorové i Burtonovi šlo vážně o život. Vlastně o něj mohli přijít každým okamžikem. Každým okamžikem je někdo mohl zasáhnout a oni měli jen omezené možnosti obrany.
Burton se snažil krýt Taylorovu a dostat ji pryč do bezpečí. Jenže se pár lidí vyřítilo i z druhé strany a musela zasáhnout taky. Několikrát vystřelila a zabila je. Neměla jinou šanci, ani ona, ani on. Museli zabíjet, nebo by byli zabiti. Nakonec se prostříleli pryč. Dostali se mimo dosah a uprchli. Museli se samozřejmě i přestěhovat.

Teprve až v novém motelu, dost pod úrovní, si mohli oddechnout.
Zachránili se navzájem a setřásli je. Ale úplně v klidu nebyli. Tedy Burton ano. Ten si opravdu oddechl. Jenže Taylorová, jakmile dosedla na postel, odmítla se dál hnout, schoulila se na polštář a naprosto se zhroutila. Nikdy předtím ještě nezabíjela. Teď musela. Ale psychicky to nezvládla.

Burton jí nemohl slovy utěšit, protože nebylo co říct. Chladnokrevně a bez ohledu je zabila, a to byla pravda. A na argumenty, že to jinak nešlo, nebrala ohled.
Nakonec trochu pomohl spánek. Ale stejně se úplně změnila. Byla roztřesená, nemluvila, nevycházela z pokoje, skoro ani z postele. Občas ji donutil něco udělat leda alkohol. Byl tam s ní, snažil se ji držet nad vodou. Všemi dostupnými prostředky. I sexem, ke kterému neplánovaně došlo, a těžko odhadnout, jestli i ten byl léčebná a uklidňující metoda, nebo důsledek neustálé blízkosti v jedné posteli.

Ale možná zabral nejvíc.
Alespoň natolik, že se mohli po několika dnech odříznutí od okolního světa v jednom motelu vrátit do států.

Hned po výstupu z letadla si vyhlédli své taxíky a měli odjet. Ona domů a on předat zprávu, protože ona potřebovala čas.
Ještě před nástupem ji ale zastavil.
"To, co bylo tam … v tom motelu …" začal, ale nevěděl, jak pokračovat.
"Já vím. Byl to … bylo to kvůli tomu, co se stalo, já byla moc … moc v háji …"
"Vyplynulo to ze situace," přikývl vděčně, protože chtěl, aby to přesně takhle viděla také.
"Jo. A nikdo se to nemusí dozvědět. Ani my už …" měla v tom naprosté jasno.
"Nebudeme to opakovat."
A s touhle dohodou se rozdělili.

Taylorová se vzpamatovala ze svého prvního traumatu a předsevzala si, že dohodu dodrží. Stejně jako Burton.
A pak přišla Paříž. Po ní Tokio. A potom Londýn.
Další společné akce.
Další společné pokoje.
Další Budapešť.
Nemilovali se. Nebyli na sobě citově závislí a neprožívali to. Nebyla v tom romantika ani láska. Vlastně žádné emoce, žádná touha být s druhým, žádné milování. Čistý sex jako forma uvolnění, způsob jejich soužití na společných akcích, chuť na zakázané, předstírání, že se to odehrává v jiném životě a jiném světě a jich skutečných se to netýká. Tak proč se neuvolnit.
Alespoň tak si to mysleli. Nebylo snadné to definovat. Ale věděli jistě, že to není milostný vztah. Byla to činnost. Společná činnost jako společný oběd. Akorát mnohem intimnější.

2 komentáře:

  1. ahoj můžu se jenom zeptat kdy bude povídka Rudozlatý Zmijozel???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jelikož mám všechny uvedené povídky už napsané nebo minimálně rozepsané, bude trvat hrozně dlouho, než sem přibude, ale jeho první čtyři kapitoly jsou publikované i zde: http://kyllina.blog.cz/rubrika/rudozlaty-zmijozel

      Přibývá ale docela pomalu.

      Vymazat