5. října 2019

Instinkty 2


Danielle měla dlouho pochyby, jestli byl vážně dobrý nápad vracet se do Beacon Hills. Původně to tak znělo. Chtěla se vrátit. Chtěla klid. Jenže… Melissin přístup, kdy odmítala Scottovi prozradit cokoli o existenci jiného než obyčejného světa, a pak si nevšimla, že ho Scott zažívá na vlastní kůži, vyústil v to, že se se svou přeměnou ve vlkodlaka rval sám. Tedy spolu se Stilesem Stilinskim, což nebyla zase taková pomoc. Danielle se vší péčí o Matta a Auroru a prací v Eichenově domě, kam do utajeného křídla nastoupil nový vedoucí lékař, ne zrovna nadšený jejím „stavem“ a jejími názory, neměla moc času starat se o cokoli dalšího. Než zjistila, co se rozjíždí, než se rozhodla porušit slib daný Melisse o svém mlčení, všude kolem ní znovu začali pobíhat lovci, Haleové, kanima, zamilovaní puberťáci, mrtví, oživení… zkrátka zjistila, že jestli to s ochranou těch, kdo ji potřebují, myslí vážně, musí mít oči ještě víc otevřené.

Alespoň, že Scottova sestra Jenna, přijela až po nejhorších událostech. I ji se Melissa a Scott snažili do ničeho ji nezatáhnout, k Daniellině frustraci jí nic neprozrazovat, aniž by věděli, že se do nadpřirozena zatáhla sama, když její schopnosti vůbec nevymizely tak, jak Melissa doufala, a to byl jeden důvod, proč se rozhodla utéct od otce. Tvrdila. Navíc její desetileté odloučení od poloviny rodiny znamenalo značné odcizení a vůbec nebyla nadšená ani zahájením nového školního roku na beaconhillské střední. S novými přáteli na tom byla negativně. Danielle se o tom znovu pohádala s Melissou. Měla totiž radost, že Rafaela McCalla odkopl i poslední člen její rodiny, a Jenně připadalo jednodušší mluvit s ní než s vlastní matkou, která se jí podle jejích slov jednoduše vzdala, když byla ještě dítě. Tak Danielle zjistila, že Jenna moc dobře ví, kdo je Scott, odkud pochází ona sama, že existují vlkodlaci a magie. Trvala proto na tom, aby se Melissa vykašlala na všechna tajemství a začala se svými dětmi konečně jednat otevřeně, sama přece viděla, co se děje, když všichni tápou, zatímco Melissa trvala na tom, což Danielle přišlo pokrytecké a účelové, že je ve všem vlastně pořád nová a, což byla pravda, nemůže Jennu nutit hledat si k ní cestu násilím.

Co se ale týkalo Danielle, dala Jenně možnost kdykoli za ní přijít, kdykoli se naučit cokoli chce, stejně jako Scottovi, když ten pochopil, že má s vlkodlaky víc zkušeností než on a jen tak něco ji nezaskočí. Pokud ji dřív nespolknou věčné dlouhé služby v Eichenově domě, kde už zase nastal kritický nedostatek zaměstnanců. Proto i dnes brzy ráno musela do práce i přes včerejší službu až do večera. Tedy nutnost vyexpedovat Matta do školy, Auroru do jeslí, obojí zatím dostatečně bezpečná volba, ani jeden zatím neprojevoval žádné nebezpečné sklony, vrátit se domů pro věci a vyrazit do práce. Tak snadné by to bylo. Kdyby se znovu nepotvrdilo, jak stav míru nemůže existovat, pokud neexistuje stav války.
Oči otevřené.

„Dobré ráno, doktorko.“
„Doktore Deatone, jste tady, uf. Lynx potřebuje okamžitě pomoc.“
Danielle vrazila do ordinace zvěrolékaře Deatona a postavila mu na stůl těžkou přepravku se svou obrovskou mainskou mývalí kočkou. Pojmenovala ji Lynx podle mýtické divoké kočky údajně střežící tajemství – nebo naopak odhalující, záleží, jaké kultury se zeptáte. A jaké kočky. Tahle Lynx totiž rozhodně nic neodhalovala. Deaton s ní byl už dávno dobře seznámený, poskytoval jí péči od chvíle, kdy si ji Danielle pořídila. Obvykle to bývala velice líná ohromná koule chlupů, neskutečně vybíravá královna, kterou k akci vydráždilo jen, když se někdo opovážil dotknout její oblíbené opěrky u gauče nebo když se jí znelíbila nová ozdoba na poličce, protože je to přece kočka, tedy je přece celý dům její. Jinak nehnula brvou, ani když se Aurora rozhodla ožužlat jí ocas, však i Aurora byla její. Tedy až do dnešního rána.
„Co se stalo?“
Danielle otevřela dvířka přepravky a s Deatonovou pomocí vytáhla Lynx ven. Na první pohled bylo znát, že má chlupy slepené zasychající krví a že se vůbec nehýbe. Působila spíš jako pěkně odrbaná a zmačkaná kožešina.
„Zbláznila se, nevím, je celá potrhaná, jak kdyby se porvala, jenže byla zavřená sama doma!“
Deaton, zkušený zvěrolékař, u něhož pracoval i Daniellyn synovec Scott, a jak Danielle věděla, kdysi i emisar vlkodlačí smečky, se podíval nejprve na kočku a pak na Danielle.
„Něco ji vyprovokovalo?“
„Ne, pokud vím. Ani žádná magie, je na ni u nás doma zvyklá roky.“
„Takže u Vás taky. Podívám se na ni, máte moment?“
Danielle přikývla. Samozřejmě, že měla chvíli na to pomoct mu zjistit, jaká všechna zranění Lynx má.
Většina z nich byla jen povrchová, nejhůř dopadla její tlapka. Nebyl-li u ní žádný útočník, sama se prokousala až na kost. Což ji ale na druhou stranu zachránilo - ztratila příliš krve a kvůli svému línému povalování a mizerné kondičce nebyla zvyklá na takový příliv adrenalinu, který ji ovládl a donutil tohle udělat, tudíž rychle odpadla. Dřív, než si mohla způsobit ještě horší zranění.

„Co jste myslel tím, že u mě taky?“ zeptala se, když byla Lynx bezpečně upevněná na operačním stole a Deaton si připravoval potřebné nástroje.
„Běžte se podívat dozadu,“ kývl ke dveřím, za nimiž se normálně zotavovala zvířata po lékařských zákrocích, zatímco si navlékl čisté rukavice a rychle připravoval infuzi. Také věděl, co je Danielle zač, a byl rád, že má po ruce někoho, s kým konzultovat ne zrovna běžné problémy. Sice jako druid a emisar fungoval déle než ona jako čarodějka a psychiatr, nejspíš měl víc praktických zkušeností, ale bylo by bláhové nevyužít čarodějky s vlastní nemalou sbírkou teorie.

Danielle tedy otevřela dveře, ke kterým jí pokynul, a po dvou krocích se šokovaně zastavila.
„Panebože...“
Všechny klece lemující stěny byly... tiché. Plné slepence krve a chlupů podobných Lynx. Žádná z koček v nich ovšem nepřežila. Danielle okamžitě vycouvala ven.
„To taky… ony samy?“
„Něco je muselo naprosto pobláznit. Nějaký velký příval, který cítila jen zvířata. Nebo… jste si všimla něčeho zvláštního?“
Danielle musela zakroutit hlavou.
„Tohle udělá zvíře, když je k smrti vyděšené. Doslova k smrti. Radši spáchá sebevraždu, protože se bojí toho, co cítí, nebo začne útočit samo na sebe, když nemůže utéct, ale v takovém měřítku… Něco se muselo v Beacon Hills objevit. Měla jste štěstí, Lynx to podle mě přežije, i když ji čeká operace, není na tom tak vážně. S tou už nás tu můžete nechat, každou chvíli by měla dorazit sestra, zvládneme ji. O tlapku nepřijde. Ale udělejte pro mě něco.“
„Samozřejmě. Jestli to mohla cítit i u nás, když můj dům je zapečetěný proti-“ ale než Danielle dořekla, rozezvonil se jí telefon. Její sestra.

„Melisso, promiň, ale teď nemám vůbec čas, vezla jsem kočku na veterinu a musím do… počkej, zpomal, cože? … A jak ti mám asi pomoct dostat z nemocnice vl… samozřejmě, že nebude potřebovat operaci, je to vlkodlak! Mohla bys… pak sežeň jeho, když je to jeho vlkodlak! Mel… ne, nevím, co s tím, jsem psychiatr, ne chirurg! A-promiň, mám druhý telefon, jo, zkus to!“
Danielle frustrovaně zavěsila hovor se svou sestrou, a podívala se, kdo se jí snažil dovolat dál. Což bylo ještě o něco nepříjemnější než prosba o pomoc s propašováním vlkodlaka z nemocnice dřív, než mu chirurg bude chtít zašít neexistující ránu a než ho přijde dodělat ten, kdo mu tu neexistující ránu způsobil.
„Dobré ráno, doktore Fenrisi, vím, že jdu pozdě, už jsem na cestě, jen-“
„Výmluvy si nechte na potom, máme tu pohotovost, Hayes spáchal sebevraždu, pokusil si vyrvat srdce, čekám Vás tu do dvaceti minut!“ a s tím zavěsil.
V tu chvíli si byla Danielle jistá, že ať to „něco“, co se objevilo v Beacon Hills, bylo cokoli, nechce se s tím setkat. Zvířata páchající sebevraždu, pacienti páchající sebevraždu a vlkodlak Isaac Lahey převezený do nemocnice s nějakou těžce zraněnou dívkou, sebevraždu snad nespáchá? To skoro znělo jako erupce síly, jenže kde měl být zdroj?
„Zjistím, co můžu.“

Když potom konečně dorazila k Eichenovu domu, zaparkovala na svém obvyklém místě, nahlásila svůj příchod, rychle proběhla několika bezpečnostními dveřmi, přes které měla jako zaměstnanec utajeného křídla přístup, dorazila do kanceláře sdílené s jedním kolegou a převlékla se. Věděla, že by si měla dát sprchu, protože na ní musel ulpět pach Lynx a její krve, což by se nemuselo některým pacientům zamlouvat, ovšem další zdržení by se určitě nezamlouvalo doktoru Fenrisovi. Chtěla proto okamžitě zamířit k Hayesově cele dřív, než jí bude znovu volat a ona ho ještě víc naštve. Ale pak se ještě vrátila ke svému stolu a vytáhla z něj injekční pero. To nebylo běžnou součástí její výbavy. Sama si připravila roztok z oměje a blínu uvnitř, dostatečně silný, aby dokázal zpomalit útok zdivočelé bytosti, ale ne tak sytý, aby ji otrávil. Nosila ho v kapse svého pláště na začátku praxe, než ho odložila do šuplete, když ho vlastně nikdy nepotřebovala, a nikdy se necítila natolik nervozní, aby ho znovu vytáhla. Jenže teď se zjevně děje něco, co se dokáže proplížit až za všechny bezpečnostní zámky i jasanové obložení. Malá pojistka navíc ničemu neuškodí.

„Konečně jste tady,“ uvítal jí doktor Fenris, když se k němu a několika zřízencům připojila u otevřených dveří cely. Byla z ní cítit krev. Hayes stále ležel uvnitř.
„Promiňte, spěchala jsem, jak to šlo. Musela jsem ještě na veterinu. A,“ dodala rychle, když viděla, že Fenris ji chce znovu kárat s tím, jak ho nezajímají její důvody, „myslím, že to s tím souvisí.“
„No tak to tedy mluvte. Stejně jsem od Vás chtěl hlášení ohledně Hayesova chování v posledních dnech, taky jste byla poslední doktor, kdo ho včera kontroloval. Noční služba do jeho cely vůbec nepřišla.“
„Jeho chování bylo v posledních dnech úplně stejné jako ve dnech předtím, žádná změna. Ani v něm, ani v medikaci, ani v jídle.“
Dvaatřicetiletý Hayes byl před třemi lety napaden wendigem, jímž se sám stal. Jako vždy, když následkem není rovnou smrt. Od té doby nebyl schopný udržet se na uzdě při sebemenším podráždění. Do Eichenova domu se dostal poté, co krátce po přeměně napadl svou manželku a ve vazbě téměř zabil dalšího zadrženého. Neměl ani zájem pokusit se naučit ovládat. Před svou přeměnou byl cholerik, ale vesměs dobrý člověk, a to, co ho wendigo donutilo udělat, ho postrčilo přes okraj. Přesvědčil sám sebe, že patří do svěrací kazajky. Ale nikdy nepřemýšlel o sebevraždě.
„To si ještě ověříme, musíme nechat udělat rozbor krve a obsahu žaludku. A taky jsem poslal zřízence pro záznamy z kamer od včerejšího večera.“
Což jim neprozradí nic víc, než zda se někdo nepovolaný netoulal na chodbách, protože to je jediné místo, kde si mohou kamery dovolit. Danielle navíc tušila, že netoulal.
„A teď mluvte, jak s tím má souviset Vaše návštěva veterináře?“
„Můžu se na něj nejdřív podívat?“

Než odpověděla, procpala se Danielle do cely. Postel v ní byla rozházená, na místě zůstala jen díky nohám zapuštěným do podlahy. Zdi ale nesly stopy drápů a vyjímaly se na nich tmavnoucí krvavé šmouhy. Hayes ležel v rohu místnosti, jeho oblečení bylo také celé krvavé a potrhané, ruce měl plné šrámů a hruď na cáry. Jedna jeho ruka přitom zůstala doslova zavrtaná uvnitř a přes žebra svírala jeho srdce. Zuby měl vyceněné, jako by si až do poslední chvíle neuvědomoval, že nebojuje s nepřítelem, jen sám se sebou, a oči široce otevřené. Byl to příšerný pohled.

„Očividně si to udělal sám, má za nehty krev a maso. Zranění odpovídají drápům wendiga. Škrábance na zdech taky. Zámky tu navíc nebyly porušené, takže se sem fyzicky nedostalo nic, co by to udělalo za něj – a vůbec, tu ruku do sebe očividně vrazil sám. Co pro všechno na světě někoho donutí k tomuhle? Nikdy jsem tohle neviděl, moje první myšlenka byla, že mu někdo podal drogy.“
„Obávám se, že ne, doktore. Ráno jsem našla svou kočku v podobném stavu. Pustila se sama do sebe. Přežila to, takže jsem ji odvezla na veterinu, a tam se ukázalo, že to nebyla jen ona. Něco tu pobláznilo zvířata úplně stejně jako Hayese.“
Doktor Fenris Danielle chvíli studoval. Mnohem víc by se mu líbilo, kdyby to prostě byla sabotáž. Vražda. Ne další nadpřirozené bláznovství, s nímž se bude muset potýkat. Dobře věděl, co nadpřirozené bytosti dokážou, a denně měl před sebou, kam to může vést. Neměl to rád.
„Víte, co?“
„Ne. Hodlám to zjistit.“
„Dobře. Vy odvezte pana Hayese,“ rozkázal zřízencům. Vzorky pro rozbor v laboratoři už stihl sám odebrat dřív, než Danielle dorazila. „Neřekl bych, že jeho žena o něm chce ještě někdy slyšet, ale stejně ji musím kontaktovat. Vy se postarejte o zvýšený dohled nad všemi pacienty. Ať připraví dost sedativ, kdyby se to mělo opakovat. A jestli má Vaše kvalifikace k něčemu být, tak zjistěte, co tu zatraceně řádí. Nehodlám testovat, jestli zvládneme obléhání zevnitř.“

Danielle tedy udělala, jak řekl. O činu pana Hayese se informace roznesly rychle, takže nebylo třeba nikoho zvlášť pobízet, aby zvýšil ostražitost. S druhou částí úkolu však nebyla úspěšná. Samozřejmě, že od rozhovoru s Deatonem věděla, co obecně tohle šílenství způsobilo, ale jak měla zjistit, co nebo kdo konkrétně? Jestliže do Beacon Hills dorazila nějaká síla nebo někdo neobvykle mocný, měla snad klepat na dveře dům od domu a vyptávat se na nové sousedy a zdivočelé mazlíčky? Ani veškeré dostupné záznamy o wendigu jí nebyly k ničemu, když Hayes nebyl jediný ovlivněný. Zbývala jí poslední možnost. Uvést do praxe potřebu táhnout s Melissou, Jennou, Scottem a jeho prapodivnou smečkou za jeden provaz a zjistit, čeho si všimli oni. Jakmile bude mít po službě a oni po škole.

Neměla tušení, že budou mít odpovědi ještě dřív.

Dívka, kterou přivezli s Isaacem Laheymy do nemocnice, zmizela, a Melissa nakonec na pomoc sehnala Scotta i Dereka Halea, alfu Isaacovy smečky. Protože se rozpoutal další sebevražedný zvířecí útok, když se proti baeconhillské střední rozlétlo hejno vran, vyučování skončilo mnohem dřív. A právě pak v nemocnici se Scott a Derek setkali s něčím novým, co by rozhodně mohlo být vysvětlením alespoň části všech podivností. Se dvěma alfami, dvojčaty, které si pro Isaaca přišly. A když se jim Scott a potom Derek postavili, spojily se do jednoho obrovského vlkodlaka. Scottovi v tu chvíli hlavou prolétlo, jak je rád, že jeho vlastní dvojče vlkodlak není.
Bylo tedy jasné, že je Isaac něčím cílem, a i když se jim ho podařilo zachránit a odvézt z nemocnice, a i když se zahojila jeho vážná zranění, kvůli kterým se v ní původně ocitl, stále se nedokázal vyléčit a hlavně probrat. Dovezli ho proto spolu se Stilesem Stilinskim až ke starému domu Haleových, kde podle Dereka schovávali něco, co mu pomůže. Teoreticky. Prakticky se nestalo nic.

„Mmm, jo, tak to mu očividně hodně pomohlo,“ konstatoval Stiles, když se Isaac stále ani nepohnul. Byl nervozní. Velkou část noci a celé ráno hledal informace o podivném chování divokých zvířat, protože den předtím se přímo proti autu jeho spolužačky Lydie sám od sebe rozběhl jelen, a vraní nálet ho jen utvrdil v tom, že se jim věci opět vymykají z rukou.
„Kdo ví, co mu ty alfy v nemocnici píchli. Potřebuje to dostat ze systému. Potřebuje čas.“
„A máme vůbec čas? Celý město začíná bláznit a nějaká transformer alfa se pokouší zabít Isaaca, to nezní jako dost času.“
Dereka začínalo Stilesovo rýpání iritovat.
„Dělám, co můžu.“
„Tak co zavolat někoho, kdo tomu rozumí? Kdo by mohl mít vysvětlení o cvokatění? A kdo by mu mohl pročistit systém?“ zeptal se s úmyslným důrazem na poslední slova.
„Vysvětlení, co je se zvířaty, není tak komplikované,“ vložil se do hovoru i Peter Hale. Momentálně stál víc na straně ‚spolupráce s rodinou‘ namísto ‚zabít kohokoli v cestě‘, a ve městě zůstával se svým synovcem. Neměl moc jiných možností. Řady jeho rodiny opět o něco prořídly.
„A navíc ji do toho nebudu tahat,“ ozval se i Scott.
„Zatím mu nic nepomohlo. Danny říkala, že se máme ozvat kdykoli bude nějaký nadpřirozený problém a knockoutovaný vlkodlak, sebevražedné útoky z lesa a morfující alfa je něco, co nevím jak ty, ale já bych to nazval nadpřirozeným problémem!“
„Teta Danny to říkala mně, že já se mám ozvat, když budu mít problém.“
„Z obecné podstaty nadpřirozeného problému zhruba v tomhle okrese vyplývá, že je to i tvůj problém.“
„Proč bychom sem měli tahat jeho tetu?“ zeptal se Peter.
„Medicína byla Isaacovi zjevně k ničemu a Derekův pokus má úplně ohromující výsledky, takže potřebujeme někoho, kdo rozumí vlkodlakům a věcem, na který nefunguje věda. Navíc naprosto upřímně, věřím jí mnohem víc než vám oběma dohromady.“
„Jenom proto, že když nás hlídala jako malý, předstírala, že neví, že to ty jí vyjídáš ledničku,“ zamumlal Scott. Chápal Stilesovy argumenty, ale nebyl si jistý, koho může do tohoto „nadpřirozeného problému“ zatáhnout. Ať už šlo o cokoli, nebylo pochyb, že je to nebezpečné. Že tu jde o životy. Danny přitom byla čarodějka, ne vlkodlak, co se umí ohánět drápy.
„Vidíš? Je velkorysá a milá. Prostě jí zavolám. Kdybychom o ní věděli od začátku, tak za tebou tehdy nelítám po lese s řetězy. Poučení. Vyzkoušej všechno. Dej sem mobil, nemám na ni číslo.“

Stiles ve skutečnosti neměl jistotu, že jim Danny pomůže. To s ledničkou byla pravda. A že jí měli důvěřovat od začátku byla taky pravda. Naprosto zíral, když se dozvěděl, že je čarodějka a že se vším, co bolestivě objevoval, už několik let normálně pracuje. Znal ji… věky, od chvíle, kdy se spřátelil se Scottem, ale tohohle si nikdy nevšiml. Takže ji naprosto zahltil otázkami a velmi rychle začal počítat s tím, že se hranice nemožného výrazně posunula. Jen neměl tušení, jak daleko její schopnosti sahají. Pravda ovšem byla i to, že by ji tu měl mnohem radši než Dereka a Petera, jim naopak plně nemohl důvěřovat vůbec, ne po všem, co se stalo od pokousání Scotta. Navíc Isaac se opravdu neprobíral. Jeho nejhorší zranění se zahojila sama, se zbytkem se nedělo nic. Potřeboval pomoc.

Danielle nebyla zrovna nadšená možností jet do starého domu Haleových. Jeho osud, nebo spíš onen nezapomenutelný masakr, pro ni byl navždy spojen s důvodem jejího posledního útěku z Beacon Hills. A co se týče Petera Halea, i kdyby o něm nevěděla nic jiného, už jeho násilná přeměna Scotta ve vlkodlaka stačila na nepřátelství. A ona věděla víc. O jeho vraždění třeba. Na druhou stranu, potřebovala zjistit, co se děje. Dřív, než se někdo rozhodne následovat Hayese. A nezapomněla ani, co si slíbila. Isaac potřeboval vyléčit z následků útoku alfy. Nadpřirozená komunita v tomto městě žádala ochranu.

Když dorazila do domu Haleových, našla tam, co Stiles popisoval. Jeho a Scotta, Isaaca Laheyho v bezvědomí, nedůvěřivě se tvářícího Dereka Halea a Petera Halea, který nedůvěru rovnou vyjádřil nahlas.
„Cítím něco elektrického, krev a kočku. To má Isaaca vyléčit?“
„Vlastně něco elektrického, krev, kočku, smrt a wendigo, vypadá to, že jsme dnes všichni měli trochu napilno. Tak co se nezdržovat, hm? Scotte, pojď mi pomoct, Stiles říkal, že nevíte, co mu píchli, ale zkusíme ho donutit to zpracovat nebo vyloučit, podej mi co ti řeknu z mojí tašky.“
Danielle se pokusila Petera ignorovat. Nevěděla, co elektrického z ní mohl cítit, dost možná magii v jejích žilách, ale tak jako tak nepotřebovala jeho svolení. Jestli se mu měla nezamlouvat, tak ať, nebyla tu kvůli němu. Pokud si vzpomínala, viděli se teď poprvé, dosud se neznali, ona jen prolétla část jeho spisu z doby hospitalizace, ač se k němu původně dostat neměla – chtěla udržet přehled o vlastním městě. A u toho klidně mohlo zůstat.
„Co se stalo s kočkou? To jako Lynx?“
„Počkej, počkej, kočka je kočka, ale co je sakra wendigo?“ skočil Scottovi do řeči Stiles.

Danielle si povzdechla a sklonila se nad Isaacem. Podívala se mu do očí, prohlédla jeho žíly a pak mu vyhrnula rukáv. Haleovi ji bedlivě sledovali. Derek byl připravený zakročit, kdykoli by se mu nelíbilo, co dělá.
„Scotte, potřebuju injekci pro nitrožilní podání léků a pak najdi ampulky s čirým a zeleným roztokem v koženém pouzdře. A ne, ne ty, prosím,“ zarazila Danille Dereka, když se chystal Scotta odstrčit a chopit se její tašky sám. Nejspíš aby si ověřil, co mu chce podat.
„Je zapečetěná proti všem, kdo nejsou mí pokrevní příbuzní, ostatní popálí. Klid. Nevypadá otráveně, kdyby ho to mělo rovnou zabít, už by se stalo. Myslím, že potřebuje trochu nakopnout a probere se sám. Není to nic nebezpečného.“
Derek tedy stáhl svou ruku, i když ho nepřesvědčila úplně.
„A jo, Lynx postihlo tohle sebevražedné cosi také, ale přežila. A wendigo je kanibalský duch, který ovládne toho, koho zraní jiné wendigo. Ráno našli jedno, které se v návalu paniky a strachu zabilo stejně jako ta zvířata, Stilesi. Pořád nevíme proč.“
„Proboha, samozřejmě že je to kvůli nově příchozím s nepříjemně velkou mocí,“ poznamenal Peter.
„V nemocnici šly po Isaacovi rovnou dvě alfy, dvojčata. Nestačil bych na ně.“
„Takový nával děsu vyžaduje víc než jen dvojčata, Scotte, zvlášť když to bylo cítit i přes všechna naše zabezpečení,“ prohlásila Danielle a do injekce naměřila tekutinu z obou lahviček, které jí Scott podal. Pak ji vpíchla Isaacovi do předloktí.
„Taky je toho víc. Isaac s Peterem se už delší dobu snažili najít naše pohřešované bety a vypadá to, že to s nimi má něco společného. Objevili se tady. Je to celá smečka alf. Každý z nich je hrozně silný a dohromady jsou skoro neporazitelní. Navíc o nich nikdo doopravdy nic neví, jen že je vede nějaký Deucalion.“

Danielle po Derekových slovech upustila nyní prázdnou injekci na zem. Rychle ji zase sebrala, ale jak jí najednou vynechalo srdce, než se rozbušilo o poznání rychleji, zakrýt nedokázala.
Deucalion.
Předtím používal jiné jméno, tohle znala jen jako jeho přezdívku.
Vede smečku, která se pokusila zabít Isaaca.
Smečku, které se děsí zvířata v širokém okolí.
Deucalion.
Před kterým sama neutekla jen proto, že z města odjel on.
Před kterým tají dítě.
Je zpátky.
A ona o tom neměla nejmenší tušení.

„V pořádku?“ zeptal se jí Scott. Neušlo mu, jak se její srdce najednou rozběhlo. A dokázal i poznat, že je to strach. Danielle zakroutila hlavou.
„Smečka plná alf? Sakra. To nezní zrovna v pořádku. Budu muset vylepšit pár svých triků a vůbec, musím jít, pořád máme pohotovost, Isaac bude v pořádku, nanejvýš pár minut. Už lépe dýchá.“
Pak se zvedla a popadla svou tašku s dovezeným vybavením.
„Moment. Co o něm sakra ty víš?!“ zavrčel na ni Peter. Nenechal se obelhat, všiml si, že reagovala až na jeho jméno. A když Danielle udělala krok směrem ke dveřím, ucítila, jak ji silně popadl za paži.

Nehodlala nic vysvětlovat. Rozhodně ne jemu. Druhou rukou proto bleskově zajela do kapsy a vytáhla z ní pero, které už do stolu ve své kanceláři zpět neodložila. Jednala instinktivně. Nejdřív útok, pak otázky. Ty nemáš drápy, zuby, ocas nebo silnou kůži, bodní první, rychle a jistě. Její matka v tom měla jasno a opakovala jí to od malička. A v Eichenově domě to bylo pravidlo číslo jedna. Bezpečnost personálu na prvním místě. Zneškodni ho a pak se ptej, co s ním je. Někteří zřízenci to pravidlo milovali. Bez rozmýšlení proto zabodla pero Peterovi do ruky, takže ji zase okamžitě pustil a bolestí zavrčel ještě víc. V další vteřině, když se mu její speciální roztok dostal do oběhu, se zapřel o stůl, jak mu látka přemohla smysly a rozpálila se v celém jeho těle, a pak se mu podlomila kolena.
„Nikdy znovu tohle nezkoušej!“
V tu chvíli proti ní vyrazil Derek, ale Scott se postavil mezi ně. Naštěstí, než stačili vytasit drápy, se z místa, kde dosud v bezvědomí ležel Isaac, ozvalo slabé „Kruci“. Danielle využila toho, že se pozornost všech přesunula k němu a že Peterovi bude chvíli trvat, než se vzpamatuje, a rychle zamířila ke svému autu.

Deucalion. Zpět ve městě. Patrně ještě nebezpečnější než dřív.
Na tohle bude třeba víc než jen sedativa.

Žádné komentáře:

Okomentovat