29. prosince 2012

Travič (2)

V záznamech dopravní firmy byly naštěstí jen dvě farmy, které pěstují salátové okurky. Brzy našli toho, který pěstuje otrávené a i kamion, který je rozváží. Naštěstí je nestihl rozvézt do velkého množství restaurací.


"Jak je možné, že se salátem z vašich okurek otrávilo šest lidí?" zeptal se Grissom majitele farmy.(Nikdo jiný se už neotrávil, protože byl vydán zákaz na prodej salátů.)
"Co-cože? Otrávili? Ale to není možné..." koktal majitel.
"Našli jsme stopy silného jedu ve vašich okurkách. Tenhle přípravek se obyčejně používá na likvidaci plevele, ale smí se používat jen tam, kde se nepěstují potraviny. Je vysoce jedovatý. Jak tohle vysvětlíte."
"No... my používáme klasický přípravek na plevel, ale ten se smí používat i při pěstování potravin..."
"Kde ten přípravek kupujete?"
"Vyrábí ho speciálně pro nás, nemáme tady totiž nejlepší půdu."
"Tak mi budete muset dát adresu a poskytnout vzorek."

Grissom se vrátil se vzorkem do laboratoře. Opravdu to byl ten nebezpečný jed. Teď už jen zjistit, jak se dostal do neškodného přípravku.
"Madison, pojedeš se mnou a Cath k výrobci."
"Já... já tu mám ještě... ještě jednu tu restauraci, kam jel ten kamion. Promiň, ale musím tam jet..."
"No dobře. Tak pojede Sara."

Nickovi už to začalo být podezřelé. Nejdřív odmítla jet s Grissomem na místo činu, pak mu nešla ani odevzat seznam z dopravní firmy a teď s ním nechce jet k výrobci... přitom do té restaurace měl jet Greg... začalo mu docházet, že nechce ne kvůli tomu, že předtím nějakou dobu nepracovala, ale kvůli Grissomovi. Vlastně celou dobu co tu je se mu snaží všemožně vyhnout a mluví s ním jenom když je to opravdu nutné. Jenže Grissom je prostě Grissom, a aby ten si něčeho všiml, musel by mu své podezření zařvat do ucha.

U výrobce toho přípravku nakonec zjistili, že do chemikálie na ošetřování okurek přidával jed, aby se pomstil té farmě, pro kterou dřív vyráběl veškeré přípravky, ale kvůli vysokým cenám ho nakonec vyměnili za levnějšího výrobce.
Okamžitě ho nechali zatknout a zase si mohli oddechnout že vyřešili další případ.

Žádné komentáře:

Okomentovat